Now Playing...

Sunday, 25 August 2013

Jamuan kelas raya 2o13

 Ohhh myyyyyyyyyyyy bestt sangat-sangatt . Jamuan raye paling best penah aku jumpe and rasaii . Tapi aku ta pakai baju raye pun , malass kodddd :) Bukan best apelahhh kelainan yang buatkan rase syokk sangat . Okey kiteorang sambut dekat Lab , budak kelas laen kedat kelas dieorang . Kiteorang buat gamee tau , dieorang belaja . makan-2 ? biasee je kd sebab kelas laen pun ade buat , Kamere sampai 5,6 tau arkk .. Game yang dilangsungkan kotak beracun orang yang pertame kene Akuu .. Hebatt aku dapat kertas yang bertulis parody budak baru kapel seminggu , Hentam jeelaa . Lawak-2 la dioerang ade yang sporting kene , ade yang malu-2 . Enjoyy lahh , Gambo ? Emm malas lah nak masukkan dekat sini . JUst nak share cerite jee . Sorry tau korangg . Amek gambo dengan sir kiteorang and budak kelas yang sewel-2 tuh . Ade yang konon la karoeke at citu , berjalan-2 sane sini . Sweet memory with 3RK3  . I hope our relationship never appart . Thanks coz be a part of me :) Love you all . k thanks jugak dekat siape yang sudi bace blog ni , ky bhaiii . Ade mase jumpe lagiii .. Yeahhh :*

My birthdayy 2013

  Heyy , sengal bukan aku nihh , da bulan lapan baru nak cite pasal befdayy , ta tahu befday aku da lame lepas iaitu pada tarikh 15/07/2013 hari Isnin ~ tapii yang wish akuu pade hari to entahh , sedangkan bff aku sendiri ta ingat befday akuu . Sokay lah tak kesah pun , kisah yang best yang nk aku cite ialah time 14/07/2013 tu ari ahad sebelum beday akuu . Oh myyy suprised for mee ~ thanks dear sambut beday akuu yang gile-2 tuhh , memang teharu sangatt . Nak tahu die buat ape ? fesly , wawa*jiran aku* datang uma soh pegi pondok * tmpat bedaynyelah* aku cakap lah **** ta dtg lagi , wawa balas datang jelaa , nt dtg la ****nye . Perjalanan nak gi sane , wawa tutup mate aku pakai kain , aku dahh ~ eh ehh ehh , asal nihh, xpk pape pun da time to . Sampai je pondok , wawa trik kain tu , aku pndang je depann , kak iela , farah , kecik and die saye happy befday at aku . tekejut and suke sangat , si die nyanyi sambil main gitar lagu happy befday dalam 3 bahasa (melayu,inggeris and cine) yang tu terharu sebab die sumenye untuk akuu . Thankss sangat yang ta terkate . Die beli kek aiskremm coklat untuk akuu , hadiahh , makanan ~ Ya allah siyez macam nak nages *konon* Hahah . Lepas tu da potong kek , die teman aku krjap anta lebihan kek at uma aku . Sedap tau kek tuh . Time nak pergi situ balek , si die da duduk dulu da dekat pondok aku baru nk pegi jap lagi sebiji tlur hinngap at baju aku , aku dahh jerit 'wehhh' lari pegi at die , lawak sangatt , maen kejar-2 , sebab nak kenekan balek budak yang baling telur dgn tepung to . Benci tauu , dengan air manis lagi kiteorang balek . Syokk lahh . Sekali thanks :)

P/S:IF YOU TERBACE CERITE-2 SEBELUM NI , SORRY ITU KISAH LAME KAN ? SEBELUM SAYA MASUK OZTEL AND SEBELUM BULAN 4 KOD CITE TU SEMUA , LUPA AE ? hope you understand ~ past is past . cite dulu . k lah korangg babaii sumee . see you later .

Selamat Hari raye 2013:D

Happy eid dayy guy :D cerite aku time raye tadela terok mane and best mane :) Biase-2 jee . tapi suasane yang bestt , even tak balek kampung .*act,aku tade kampung*Rumah jiran sebelah kiri aku ni ya allah macam ape , duummboomm ~ sampai pekak suda telinge aku dibuatnyee .Malam raye aku hanye buat persiapan raye lah sambil tengok cite 'Setia Hujung Nyawa Raya' . Tengah best-2 tengok sambil menikmati bunyi macam at peperangan to , tbe-2 pak jang and mak jang aku dtg bwak anak die yg pompan tu balek , same-2 tengok cite to lah kan , tpi dyeorang ta tido situ pun . Raye pertama aku ? Hahh tu diaaa ~ Bangun pagi-2 tu pun akak aku yang kejut . Punye la susah aku nak bagun , bangun -2 je kene anta ketupat sume to at uma jiran , lepas anta aku dengan akak aku makan depan tv , orang at dapur sebok-2 kiteorang duduk makan jee , hehe ~ Lepas mandi denga orang bertakbir rayee . best tau , sangatt ! haha . Lepas tu pergi ziarah kubu arwah atok dengan nenek , *sedekahkan Al-fatihah ky :/ * Balek dari ingat nak amek gambo raye kan tapi hmmm ... ape kan daye tak dapat bateri kamere kiteorang xboleh pakai . jadi tengok la tv , dalam 15 minit gitu ade budak dtg raye . malu soittt air yang aku tuang bole plak tumpahh , aduhh sedehhh . Hahaha . Raye kedue da start beraye , tapi aku xingat raye mane . Bole ae gitu ? HAHAHA  .Balek to tido jee tahu aku nihh . Malam tu plak cousin-2 aku balek . then pegi beraye lagi , haishh memang montell nokk aku nihh . Raye ketige and keempat mmg enjoy pegi raye uma sedare amek gmbo at kete , bole plak mcm nk sesat , aku plak saket prot sbb salah makan , bukan makan bnyk tau . Memekak kejap dgn akak kesayangan aku . Opss lupa , raye fes tu someone special in my life datang rayee , sempat lagi amek gmbo dgn die . And whattuppp , die bagi aku duett raye tauu . suke nihh .Tu jela kisah raye aku kod yang nak aku kongsi , sekian assalammualaikumm :)

Trial PMR :)

hai , assalammualaikum . Huda kembali lagi :) Da lame kan huda update cite pasal 2013 ni , bukan ape nak cite tapii umm malas nak taip plak , hehe :D so huda nak beritahu pasal time trial huda lah . Trial ni menentukan kite kesekolah mane , selalu org cakap tgok Pmr kan , mmg la btul tapi trial lagi pnting dri pMR . Time nak trial tu mcam de rase nak trial tapi bace jee la buku ape yg nak kluar to , lagi-2 sejarahh , bagai nak rakkk huda bace and buat latihan sebab nak score tinggi sejarah kan . Well not bad my result :) Hehe , jap lagi huda nak cite pasal raye taun ni plak ky ~ Time jawab math , ya allah macam nak pecah kepale otak ni siap-2 rase nak nages ky . Oh myy terok ta ? Haha , Bi ? huda karang je la pape . yang penting siapp . Usaha huda tadela kuat and hebat sangatt , biase-2 jee ~ sebab tu result huda pun biase-2 je kan :D Nak tahu berape ? pk lah sendiri kan , tadelahh . 1A 3B 4C jee . Tak pandai mane pun . Syukur dengan result yanhg huda peroleh tuh :) Ingat senang ke nak dapat result tinggi-2 . And HudA nak wish good luck dekat abang-2 akak-2 yang tengah buat persiapan untuk trial dyeorang kan , To awakk , Good luck jugak ky . Jangan tetido plak time jawab to . Ky la korang xde pape yang special pasal kali nih , ky babaiii :*

Friday, 24 May 2013

Heyy korang , not in mood , hmm pasal fais lah . Btw korang mesti rindu nk dnga beletehan aku kan . cewahh ! jgn nak cakap bajett ky >< annoying lah ! Menyesal ? cikidlahh . tapi aku belaja dri kesilapan aku dan cbe utk hdup mcm bdk ii hostell . Even kdg ii lemah semangat aku at cane . Haha ~ Nomel right ? :) Nak dnga lagi ke ? Oke , hari fes aku tu mmg takut sbb fes time kan . Nak tido asyik terjage . Hari kdue okelah sbb aku bce bku , almaklumlah minggu exam .ari ktige ckit la oke die .Hri keempat mmbe aku aten msuk , satu dorm agi . And ramai dak ii pom1 aku ta tahu nme dyeowng tpi dyeowng tahu nme aku siap pnggil ii lagi and tgok mcm pelik je . then dyeowng say mke aku sme mcm natadia tralala . Mmg taklahh kan . Lantak la same ke tak ke yang penting aku ttp aku kan . Hehe ^^Time aten masuk tu aku da cbe suaikan diri ckit arr . Best ? sape je yg ske dok hostel yg xbebas kan ? Hari klime tu aku xbole tido cngt pastu aku ajk aten tman . solat subuh die mmg cm aku at uma kol 6 or 6:10 tpi bgun die yg kne awal . Tak kesah lahh . Makan die plak mcm hot cngt je kwasan dm die tu siap beratur pnjang penad ky penad . Dok lagi best kan . dah jgn ckp sape soh msuk asramak an , da thu dah salah aku . Skurang iinye aku cbe wat something yg xpena aku wat . makan at cne bole gmok aku .Kmudahan ? tadela sume die bgi . Yang bole la diktekan best ade wat aktiviti tau mcm netball , group aku no3,futsall ,nasyid,karoke pun ade tauu . Layann ~~ Haha , yang agak mnyedihkan aku time fais lahh ! rindu die sumenye tu . at cne xde gado dgn die tpi at cni gado jeee . Hah ! time nak blek , maklumlah cuti 2 minggu , Aten da blek dlu da ari rabu tuh , aku blek smalam ky . Bkn main bz lagi aku . haha ! Excited gile nk balek .Btw , doakan aku sentiase dilindungi dan sntiase heppy at cne ky mdah utk tido mlm ~ cewahhh !k lah ii semekomm . Korang sorry ky utk episod imbas kmbali xdpt dlaksanakan . cbb aku da xdpt nk imbas ape ii dri otak aku nihh ! :) pekse aku ? ade yg down , ade yg oke and yg tramat pnting aku rindu akk aku iaitu nurul ziwanna sanif.. rindu dak kelas aku and rindu mucuk akuuu ! k see you malam nt tauu .. muahh ! sayang korangg ;) Jap ii ade lagi , time hari jumaat malam tu mzti da kmpul at blik tv nak tgok cite sebenarnye saye isteri die , jerit ii dak ni time part sweet ii . ape siakk , aku pun trikut seklii .

Saturday, 4 May 2013

Happy Friday and thursday :)

Heyy , assalammuaikum sume ! Lame kan huda ta update blog nih kan . Bukan ape ky bz lah , dengan kerja sekola , kerja kursus and kerja umah lagi . Omyyy , Boleh gile ky gile . Lupe ! Huda baru lpas kene dere ky dgn cg bi huda . 20 kli salin blek karangan character the railway children tuh dala pnjang . tapi alhamdulilah lah da siap semalam and dah hanta :) Gwiyomi ? Atoto demam gwiyomi da sampai malaysia right . Oke , topic kite kali ni semalam and semalamnye tarikh die 2-3/5/2013 . Happy and happy . Hahaha and tunggu ky slot akan datang dalam topic imbas kembali , in sya allah esok huda postkan ky ;) Aummm
    Nak tahu tak , what huda say to gilerr huda . Huda say don't disturb me again . berani ta ? haha , yela korang , die tu da ade gurl tpi cre die lyn huda kdg ii ari tu da lme da . mcm die tade gurl oke . then , si blurr plakk die wat gwiyomi utk huda and huda ajar die nyanyi lgu . adoyyy , lagu yg hott pun die tak tahu ky . Huda sebut ii perkataan tu dgn nada ii lgu tu skali , die plak ikut huda nyanyi oke cun kan ? Hahaa , sebelum tu waktu sejarah ni utk ari khamis tau kiteowng ade test . omyyy ! haha , huda watlah dgn siti sayang huda tu . si blurr dgn kwan die si bluurr tu mmg dduk meje dpan . tbe ii die ckp dgn huda pnjam jap kertas aku nak check , check konon puihh arr . haha pastu die bgi sambil ckp ee ni bnyak salah nih . Aku ape siak budak nih .Then , huda say dah siap , die toleh blakang smbil ckp nak tngok , aku nak cheak , aku ckp mane boleh welkk ! Patu die ckpdgn siti gini siti ni tgok macam pandai je , nak tgok , then aku mnyampuk , aku ckp nak tgok sbut mama at siti , die ttup mke jap then sbut arr ma....ma.. boleh lah kan .. pastu aku soh die sbut ibu plak . Pehh ! sweet aku tgok bluurr tu nan siti . Hahaha ;) Happyy sangat time tu dengan hari jumaat tuh . Bergossip hangat ii . Wohh gitu ~ Panasss mahh . Cakap pasal di gilerr tu dengan Baby MIRAH ! Hahah . Lawakk arr tgann ii maen peranan tutup ii mulutt . Haha , Pastu aku citer at Bal tau , die gelakk je . Faess ? Die da laen ckit arr , die mcm da mle abaikan aku , sbb tu aku cri haluan aku cndiri . Sedehh ky sedehh , smlm aku soh die tman tau . Tapi die bz je , cian aku ,, Ohh ye aku lupeee ~ Time ari khamis tu kan . wktu last sainss tau , hmm tgh blaja ii nih tibe ii dtg pengawas nih , nak ape ? Entah lahh . tapi yang aku tahu lepas tu kne spotcheck . cian amir , anep and iron brg kne rmpass . Budak ii nih sume syak hajar yang bgitahu . aku taktahu lah sayang . takpelah bende dah lepas . sokayy lah :) Btw , aku da nk msuk ostel . Haha omyyy ! Jgn ta caye tau . jgn gelak . puk nt . hmm gwoyomi ii babaiii sume . tu je koddd ~ Doakan terbaek ky untuk aku . Sayang lupe lgi satu ,, hari jumaat tu aku kne gastrikk . cian tak ? jakon tak ? Haha . lawak bukn , then aku say at bluurrr ade die ckp ko ngt mkn burger ? mkn la mkanan berkhasiat ckit , tgok die mcm risau tau ,.. arrgghh ! Gedikk siak akunihh . k la boboiiii lgi skali ...

  To zaty aka atod aku nak mintak maaf at kau klw kau terase dengan aku . maafkan aku plezzz :(

Sunday, 17 March 2013

Merentas desa and feeling time .

  Heyy Assalammualaikumm . Tunggu huda update blog ke ? Terime kaseh ii . HAHA ! Pasan jap . Actually huda da lme da nk update blog nih tapi ta kesampaian lah korang . Coz huda sangat ii bz and malas . So ckrang ni ade mase , rajenkan jela tgn menaip satu ii urup ini . Haha ! Fes , Huda nk cite start hari ape enth , Huda da ade latihan MERENTAS DESA , OHH MY NENEK ! Penad ky penadd . time hari Rabu 13/3/2013 ~ Huda tacink gilak kot dgn kawan ii huda *sebaris huda* sebab ? Siti pun same ? bbf ? klw bff ta kan biokan kite sorang ii right ? Eerr , Double hate them ~ Fatin ? Hmm , die pun lbeh kurang . Tapi sekurangnye die cbe paham huda yang gedikk nih . HAHA ! Suri ? Oke , i know she hate me . Eh ? tak yah ckp mane ade lah . Da tahu lame dahh ! To you zatod ~ Aku tahu kau baek . hmm , tapi time tu seyezly aku mmg tacink gak lah dgn kau . And pasal at meje fatin tuh pun aku tahu suri tu kau cakap utk aku , Zatod pun kan ~ Tapi klw tak ,aku jela yg tacink cngt . Sukahati korang lah korang  nak cakap ape pasal aku . Tengok lah result PMR korang nt ,Ta pun korang akn kene lagi teruk dari ape yang korang wat kan . HAHA ! Ape siakk aku merepek . Kan sir FEER say what u give , u get back . Sorry lah , aku bukan ape .. aku pun ade perasaan jugak ! Korang ade mulut kan ? korang boleh cakap ape je nk ckp , ade korang juge ia utk tnye sesuatu kebenaran . Nih takk , maen hembuss jee ! Bafakkk arr menagiss auu aku hari tu . Nak thu tnye kak bain . time aku nk solat pun aku nages tau . aku tanye ape salah aku wehhh ? ape aku wat ? aku ade ganggu je relay korang ? eh ? klw nk ckp aku ad kutuk korang , sorrylah , bnyak lagi keje aku nak watlahh . Korang rase korang ta selese aku dgn budak tuh , Yess ! Aku da jaokan diri aku dgn die , aku juz layan die gitu ii je , tu pun xcukup jelas ke menunjukkn aku nih care pasal korang . tapi aku tahu mulut orang mane boleh tutupkan . sokay lah aku paham . And now , budak tuh lak , tacink dgn aku ~Takpelahh . kite same je , sume orang melakukan kesalahan . but korang ,, eeeee ~ nak menagisss . Fatin thanks paham aku and tanye aku pasal bnde merepek tu semua . kau lah kawan baek pernah aku jmpe .. siti ? Bukan aku nk ckp ape pasal kau , kau pun mmg baek , tapi kadang ii kau wat hal yg mngecilkan hati aku . Kalau aku salah , aku say sorry . Korang klw tak suke aku cakap jelahh , tak suke orang suke korang balek . Mulut kAu pun jagelah jugakk , kau pk takde orang ke yg ckp pasal kau . Okeyy stop. thanks for all ..

     Besoknye pulak hentahh lahh aku pun xngat apeyg da berlaku . haha ! Tapi yang aku ngt time MERENTAS DESA ! Konon buddyz arr AKU , SITI , FATIN , SUE , Bieha , IZZAH AND ZATOD , LAST II , zatod nan izzah tnggalkn kiteowng duluu ~ Eh ? tgok belakang da ad laki . OH MY NENEK ! budak ke 2 lastt ! gelak siakk budak laki potong ii bagai ,.. oppss lupe , bdk tuh gi sabah ~ hope selamat , xde pape jadi and semoge happy ii disane . AMINN ! klahh korangg ,, jap ~ semalam ade sekolah ganti ~ Best cngtt , zulfikar konon ar big boss at ctu , nk mara je tahu , pk goyangg! cewahh ~ ahaha , aku , izzah , siti , yana borak sal memasakkk ! time sains plakk kiteowng da blaja cmpai chapter 4 tau tibe lahirkan anak bagai care oprate dgn normal , oprate aku mcm xde prasaan , haha ~ cuz da selalu cngt tgok ! Time normal tu pehh , xboleh bla ~ Dalah tnjukkn full , sume 6pkk ~ Aku , aten , ema~tgok dpan tnduk balek , 3 kali wat cmtu . Toleh depan balek die anu pkai gntingg ! Aku toleh aten terus air mte mngalirr . serentas ckp dgn ema koyak die bsa cngtt ! Yang menagis disini , aku , ema , dila , bieha , mira . yang aku pasan at meje aku . Budakk laki gedikkk ! werrkk ~ mnyampahh aku . tapi time ii camtu lah kiteowng mcm satu keluarge , gelak same ii , malu same ii and bagaii arr . HAHA xD

   Adohh ii , penad tangan aku dok menaip je dari tadi ... klah , babaii koranggg . Jumpe nanti , doakan aku laen kali ade lgi tau merentas desa yang mnyeksekan aku . malass gile pun nk larii ~ so jalann ! Besttt .