Now Playing...

Sunday, 25 August 2013

Selamat Hari raye 2013:D

Happy eid dayy guy :D cerite aku time raye tadela terok mane and best mane :) Biase-2 jee . tapi suasane yang bestt , even tak balek kampung .*act,aku tade kampung*Rumah jiran sebelah kiri aku ni ya allah macam ape , duummboomm ~ sampai pekak suda telinge aku dibuatnyee .Malam raye aku hanye buat persiapan raye lah sambil tengok cite 'Setia Hujung Nyawa Raya' . Tengah best-2 tengok sambil menikmati bunyi macam at peperangan to , tbe-2 pak jang and mak jang aku dtg bwak anak die yg pompan tu balek , same-2 tengok cite to lah kan , tpi dyeorang ta tido situ pun . Raye pertama aku ? Hahh tu diaaa ~ Bangun pagi-2 tu pun akak aku yang kejut . Punye la susah aku nak bagun , bangun -2 je kene anta ketupat sume to at uma jiran , lepas anta aku dengan akak aku makan depan tv , orang at dapur sebok-2 kiteorang duduk makan jee , hehe ~ Lepas mandi denga orang bertakbir rayee . best tau , sangatt ! haha . Lepas tu pergi ziarah kubu arwah atok dengan nenek , *sedekahkan Al-fatihah ky :/ * Balek dari ingat nak amek gambo raye kan tapi hmmm ... ape kan daye tak dapat bateri kamere kiteorang xboleh pakai . jadi tengok la tv , dalam 15 minit gitu ade budak dtg raye . malu soittt air yang aku tuang bole plak tumpahh , aduhh sedehhh . Hahaha . Raye kedue da start beraye , tapi aku xingat raye mane . Bole ae gitu ? HAHAHA  .Balek to tido jee tahu aku nihh . Malam tu plak cousin-2 aku balek . then pegi beraye lagi , haishh memang montell nokk aku nihh . Raye ketige and keempat mmg enjoy pegi raye uma sedare amek gmbo at kete , bole plak mcm nk sesat , aku plak saket prot sbb salah makan , bukan makan bnyk tau . Memekak kejap dgn akak kesayangan aku . Opss lupa , raye fes tu someone special in my life datang rayee , sempat lagi amek gmbo dgn die . And whattuppp , die bagi aku duett raye tauu . suke nihh .Tu jela kisah raye aku kod yang nak aku kongsi , sekian assalammualaikumm :)